O2 TV Sport vstupuje do terestrického vysílání prostřednictvím kanálu O2 TV Free. Prvních 16 dní úplně zdarma včetně atraktivních zápasů.



Její novinka O2 TV Free se objeví v terestrickém vysílání ve čtvrtém multiplexu (Plzeň 56.kanál) i v rámci neplaceného vysílání. Vrámci této nabídky budou mít diváci možnost sledovat kanál O2 TV Sport za poplatek. Vysílání zahájí v neděli 5. března 2017, prvních 14 dnů je bezplatné tj. do 21.března. V bezplatném sledování tak marketingově start nové služby podpoří i víkendový šlágr fotbalové ligy SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň, který bude možné sledovat zdarma.

Diváci budou moci na běžném set top boxu po určitou dobu sledovat úplně volné vysílání sportovního kanálu O2. Ve druhé polovině března bude toto vysílání zpoplatněno. Samotná programová pozice bude sice i nadále přístupná volně, ale hlavní obsah se přesune do HbbTV aplikace, která od 21. března zpřístupní tento kanál v placeném režimu prostřednictvím internetu včetně všech doplňkových funkcí. Hbb TV spustí majitelé netradičně modrým tlačítkem (obvykle se spustí červenou klávesou). Pokud je televizor připojený k internetu, spustí se automaticky daný obsah. Divák si bude moci v nastavení vybrat, v jakém rozlišení chce program sledovat (včetně Full HD).

„Po 21. březnu se obsah přesune za placenou bránu a dostupný bude pouze v HbbTV aplikaci. Symbolické zpoplatnění bude činit 1 Kč, od 3. dubna 2017 pak přejde na plný poplatek 69 Kč. Za něj diváci dostanou přístup ke sledování kanálu v HD kvalitě v délce 24 hodin. Bude možné sledovat exaktní kopii toho, co vysíláme v placeném světě.“ uvedl ředitel O2 TV David Duroň. V první fázi bude vysílání dostupné za symbolickou 1 Kč. Od 3. dubna bude uvedena standardní cena 69 Kč za 24 hodin vysílání programu O2 TV Sport.

O2 TV Free má být programově kompilací stávajících kanálů O2 TV (tedy stanic O2 TV Sport, O2 TV Fotbal, O2 TV Tenis), nabídne i pořady typu Tiki Taka, talk show Tak určitě či reality show z bojových sportů Oktagon. Cílem nové služby má být rozšíření povědomí o existenci placené televize O2 TV a o jejích možnostech (zpětné zhlédnutí, vyhledávání, přeskakování reklamy). „Je to promo, jak ukazovat, že placená služba O2 TV má násobně větší hodnotu než denní předplatné. Lidé si mohou vyzkoušet funkcionality O2 TV,“ zdůvodnil David Duroň. Podle jeho slov si O2 není vědoma, že by obdobnou službu někdo jiný nabízel.

Další informace budeme aktualizovat.